hpv aşısı gardasil No Further a Mystery

Uzmanlar tarafından son yıllarda artış gösterdiği söylenen dış gebelikle ilgili tüm bilinmeyenleri 9 soruda anlattık.

Kürtaj sonlandırılmak istenen gebeliklerde rahim endometriyumun fonksiyonel tabakasını (Gebelikte kalınlaşan kısım) kazımakla olan bir işlemdir.

Op. Dr. YerçAlright, "Adet gecikmesi olduğunda en kısa zamanda bir kadın doğum uzmanına başvurup gebeliğin rahim içi yerleşimli veya dış gebelik olup olmadığının tespit edilmesi çAlright önemlidir" dedi

Bunların dışında kan testleri ile gebelik hormonları olan progesteron ve beta-HCG değerlerine de bakılır. Bir gebelik oluşmuş ise bu iki hormonun değerlerinde oynamalar olacak, dış gebeliğe tanı koymak için ise hormon seviyeleri kontrol edilebilir.

Karın ağrısı: Dış gebelikte, genellikle karın alt kısmında şiddetli ve dayanılmaz bir ağrı hissedilir. Bu ağrı, zamanla artabilir ve hareket ettikçe daha da kötüleşebilir.

Kalem Bebek ekibi olarak bu yazımızda, “tüp bebekte dış gebelik olurmu?” konusu hakkında en çOkay merak edilen sorulardan olan dış gebelik nedir, tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik belirtileri nelerdir ve tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik neden olur soruları hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık.

Eğer bu kişiler hamile kalırsa muhtemel dış gebelik ihtimali göz önünde bulundurulmalı ve kontroller daha sık ve ayrıntılı şekilde yapılmalıdır.

Ancak dış gebelikte embriyo fallop tüpüne veya başka bir bölgeye yerleştiğinde embriyonun çevresinde bir kese oluşmaz. Bu nedenle dış gebelik normal gebelikten farklı bir semptom ve tedavi gerektirir.

Sperm ile yumurta hücresinin birleşmesiyle döllenmiş olan zigotun rahim içinde bir yere değil de dışına yerleşmesi dış gebelik olarak tanımlanır. Birkaç mm'lik olan kanallardan oluşan tüplere, embriyo yerleştiği zaman tüpler gerilir ve devamında yırtılarak şiddetli kanamaya neden olur ve anne adayı ölüm riski ile burun buruna gelir.

İştahsızlık: Yeni hamileyseniz, iştahsızlık ve dış gebelik neden olur bazı yiyeceklere karşı isteksizlik hissedebilirsiniz.

Dış gebelik, erken teşhis ve tedavi edildiğinde genellikle komplikasyonsuz iyileşme sağlar. Ancak sonraki gebeliklerde gebeliğin normal olmasını etkileyebilir ve bazen infertiliteye yani kısırlığa neden olabilir.

Dış gebelik anne olmayı bekleyen tüm kadınlar için ne yazık ki acı dolu deneyimlerden bir tanesidir. Üstelik erken teşhis edilememesi bazı durumlarda hamile kalma şansında azalmaya da neden olabilmektedir. Ağır tıbbi bir durumdur. Ektopik gebelik olarak da adlandırılan dış gebeliğin belirtilerine, hamilelikten ayırt edici özelliklerine dikkat etmek gerekmektedir.

Ektopik gebelik ile ilgili aklınıza takılan soruları altta bulunan yorumlar kısmından bana iletebilirsiniz. Dış gebelik tedavisi için doktorunuz ile irtibata geçebilirsiniz.

Yapılan iğne, dış gebeliği sonlandırıcı bir etki gösterir. Sonrasında gerekli kontrol yapılarak dış gebeliğin sonlanıp sonlanmadığına bakılır. Bazı durumlarda enjeksiyonun tekrarlanması gerekebilmektedir. Erken teşhisle başvurulamayan hastalarda ise diğer bir tedavi yöntemi olarak ameliyata başvurulabilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *